За нас

доц. д-р Иван Костов

доц. д-р Иван Костов

Скъпи дами,

През 2013 г. Първа САГБАЛ „Св. София“ стартира за пръв път отбелязването на Световния месец за борба с рака на гърдата с информационна кампания за заболяването и с безплатни прегледи при мамолог и консултации с психолог. Тогава в инициативата се включиха Военномедицинска академия и УМБАЛ „Св. Марина“. Една година по-късно към кампанията се присъедини Специализираната болница за активно лечение по онкология – София. През 2015 година мащабът й се разрасна още повече с участието на УМБАЛ „Александровска“, УМБАЛ „Св. Анна“ - София, Първа МБАЛ-София, Четвърта МБАЛ-София и Пета МБАЛ-София.

През тези години кампанията бе подкрепена от Фондация „Една от 8“ на телевизионната водеща Нана Гладуиш и фармацевтичните компании Novartis и AstraZeneca. За партньор на инициативата бе привлечена и Столична община.

Всички заедно успяхме да прегледаме и консултираме хиляди жени и техните семейства. Надявам се, че сме успели да спасим и човешки животи.

Всички ние, обединени около каузата да опазим живота и здравето на българските жени, ще продължим с активните си действия в тази посока и в бъдеще.

Като естествено продължение на всичко направено досега, дойде и желанието ни за надграждане на дейностите в борбата с рака на гърдата.

Създаването на този сайт има за цел да даде базовата информация за превенцията, диагностиката и лечението на това социално значимо заболяване. Освен това тук ще бъдат публикувани актуални новини, които могат да са от полза на дамите и техните близки. Сайтът съдържа и опция за консултация с психолог.

Надявам се, че с помощта на тази платформа ще сме полезни на още повече жени и техните семейства!

Благодаря за подкрепата и партньорството в реализирането на този проект на Български форум на бизнес лидерите и на болниците, които застават зад идеята!

С уважение,

Доц. д-р Иван Костов

Директор на Първа САГБАЛ „Св. София“.

Партньори

  • Първа Акушеро-Гинекологична Болница "Света София"
  • Специализирана Болница за Активно Лечение по Онкология ЕАД, София
  • Военномедицинска Академия
  • Първа многопрофилна болница за активно лечение – София ЕАД
  • Български форум на бизнес лидерите